MKB Tankpas

De MKB Tankpas, of de MKB Brandstof pas, behoort zonder twijfel tot de beste opties voor ondernemers en ZZP’ers die zich bevinden in het Midden- en Kleinbedrijf. Hierbij is de branche niet relevant. Wanneer je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel hebt en gebruik maakt van minimaal één en maximaal tien auto’s, dan is de MKB Tankpas een uitstekende optie. De MKB Brandstof pas moet hier wel een uitzondering op de regel maken, namelijk voor ondernemingen die een hoofdactiviteit in de transportbranche hebben liggen. Het is namelijk zo dat er geen MKB Tankpas mag worden uitgegeven voor voertuigen die een massa hebben van meer dan 3,5 ton.

Een MKB Tankpas kan erg voordelig zijn voor ondernemers. Alle ondernemers mogen de btw van het tanken declareren bij de fiscus, maar veel ondernemers doen dit niet. Toch kan dit vaak tot wel 20 euro schelen bij het tanken. Ook de administratie van losse tankbonnen is een tijdrovende klus. Met een MKB Tankpas bespaar je tijd en geld.

Voordelen MKB brandstof pas

De MKB Tankpas biedt vele voordelen aan ondernemers en ZZP’ers binnen het MKB. Zo kan er worden geprofiteerd van aantrekkelijke prijzen aan de pomp, tanken en betalen voor de tankbeurt is door heel Nederland mogelijk en aan het einde van de maand wordt er een overzichtelijke factuur verzonden waarop 100% BTW garantie gegeven wordt. Verkeerde declaraties en verloren bonnen behoren tot de verleden tijd en er wordt veel tijd bespaard doordat de tankbeurten niet meer afzonderlijk van elkaar hoeven te worden ingeboekt.

Incorrecte administratie blijkt hoge kostenpost

Ondernemers laten in veel gevallen geld liggen als het gaat om de tankadministratie. Zo erkent de fiscus tankbonnen zonder geldige naam niet als volwaardige factuur. Hierdoor kun je een flinke BTW teruggaaf mislopen of zelfs een naheffing krijgen bij controle. Van een privé auto die gebruikt wordt als zakelijke auto mag je ook de BTW op de brandstof terugvorderen. Door een incorrecte administratie te voeren kun je in sommige gevallen hoge boetes opgelegd krijgen.

Gemak voor btw aftrek

Tankbonnen kunnen worden gebruikt bij de BTW aftrek. Echter, om alles goed te regelen voor jezelf is het wel nodig om alle bonnen te bewaren. Voorheen werd dit gedaan in de welbekende schoenendoos vol kleine bonnetjes die nauwelijks nog op volgorde te leggen waren. Erg verwarrend! Tegenwoordig worden deze bonnen vaak gedigitaliseerd, echter, dit kost weer veel tijd. Wie gebruik maakt van de MKB Brandstofpas heeft hier geen omkijken meer naar. Elke maand ontvang je een factuur over alle tankbeurten van die periode. Hierbij ontvang je direct een handig overzicht voor in de administratie.

Alleen als je betaalt met een zakelijk betaalmiddel is de BTW aftrekbaar. Dus wanneer je contact betaalt, kan hiervan de BTW niet afgetrokken worden, ook niet wanneer je in het bezit bent van een BTW bon. Wanneer je betaalt met een zakelijke pinpas of zakelijke creditcard kun je wel BTW terug vragen. Dit is niet het geval wanneer je medewerkers de tankbeurt laat voorschieten, het kan dan wel als kosten opgevoerd worden, maar de BTW kan niet teruggevorderd worden.

Kosten MKB Tankpas

De MKB Tankpas kan je veel tijd en kosten besparen. Het levert je voordeel op, zeker wanneer je de besparing in verhouding tot de kosten van de MKB Brandstof pas zet. Deze tankpas kost per jaar 25 euro. Daarnaast betaal je maandelijks een bedrag van nog geen vijf euro per pas die in gebruik is. Deze bedragen zijn exclusief BTW. De investering is zeker de moeite waard, vooral omdat je de investering al snel weer hebt terug verdiend. Uiteraard scheelt het ook vele uren werk. Het apart inscannen en inboeken van tankbonnen kost namelijk veel tijd waarin je ook iets anders had kunnen doen.

Overal in Nederland tanken

Je bent met de MKB Tankpas vrij om bij bijna alle tankstations in Nederland te tanken. Je bent dus niet gebonden aan één brandstof leverancier, wat wel het geval is als je een merkgebonden tankpas hebt. De MKB Tankpas is alleen niet te gebruiken in het buitenland. Je bent dus vrij om overal te tanken, waarmee je kunt profiteren van de prijsverschillen tussen tankstations. Dit kan vele tientallen euro’s schelen op jaarbasis.

Tankpas bestellen:

Multitankcard

Menu

Informatie over

Tankpas mkb, tankpas particulier, tankpas shell, bp tankpas, brandstofpas, tankpas zzp, dkv tankpas, total tankpas, gratis tankpas, mkb tankpas, nationale tankpas, tinq tankpas, tankpas zakelijk, internationale tankpas, shell tankpas, tankpas vergelijken, zakelijke tankpas, tankpas aanvragen, prepaid tankpas, tango tankpas, tankpas korting, gulf tankpas, particulier tankpas