Voordelen tankpas

De voordelen van een tankpas voor zakelijk gebruik beginnen met het administratieve gemak voor de ondernemer. Een van de grote voordelen van de tankpas is namelijk dat er per periode een factuur wordt opgemaakt en naar de ondernemer wordt gezonden. Dat betekent dat de ondernemer of werknemers dus geen losse tankbonnen meer hoeven te verzamelen, die elk apart ingeboekt moeten worden om de aftrek van btw te kunnen realiseren. Het administratieve gemak is dus een voordeel, maar ook het gegeven dat er tankpassen zijn, die gebruikt kunnen worden zonder dat er contant geld nodig is om de brandstof te betalen, is een voordeel. Bovendien hebben bedrijven zelf de mogelijkheid om een tankpas te nemen die een landelijke dekking biedt, zoals de ANWB Tankpas en de MKB Brandstof pas of een lokale brandstofpas of merkpas van bijvoorbeeld Shell of Texaco te nemen.

Tankpas particulier

BTW op brandstof 100% aftrekbaar met tankpas
De tankpas biedt het voordeel van administratief gemak, maar nog belangrijker is bij het gebruik van tankpassen de btw op de brandstof 100% aftrekbaar is. De garantie van 100% aftrekbaarheid van de btw op brandstof is een van de vele voordelen van de tankpas. De 100% aftrek van btw op brandstof wordt niet gegarandeerd als er geen brandstofpas wordt gebruikt en er sprake is van losse tankbonnen. Op een tankbon staat namelijk de naam van de afnemer niet vermeld, zodat de Belastingdienst niet zondermeer een dergelijke tankbon als bewijsstuk accepteert. De btw op brandstof mag namelijk uitsluitend worden opgegeven bij de aangifte indien de tankbeurt te herleiden is naar een zakelijke transactie. Bedrijven die standaard met een tankpas brandstof tanken krijgen wel die btw garantie.

Tankbeurten met tankpas op één factuur
De voordelen van een tankpas of van meerdere brandstofpassen binnen een onderneming zijn groot. Als er meerdere tankpassen worden gebruikt, zal er ook sprake zijn van één verzamelfactuur. Een bedrijf met een groot wagenpark heeft zo weinig omkijken naar de administratie van alle tankbeurten van zakelijke voertuigen. Bovendien zijn de kosten van een tankpas snel weer terug verdiend door de tijdbesparing. Gemiddeld genomen loont het al om een brandstofpas aan te schaffen als er meer dan drie keer in de maand brandstof wordt getankt. Nog een van de andere voordelen van de tankpas is dat er inzicht kan worden verkregen in het rijgedrag en in het tankgedrag van medewerkers, zodat op basis daarvan eventueel ook besparingen kunnen worden doorgevoerd.


Tankpas bestellen:

Multitankcard

Menu

Informatie over

Tankpas mkb, tankpas particulier, tankpas shell, bp tankpas, brandstofpas, tankpas zzp, dkv tankpas, total tankpas, gratis tankpas, mkb tankpas, nationale tankpas, tinq tankpas, tankpas zakelijk, internationale tankpas, shell tankpas, tankpas vergelijken, zakelijke tankpas, tankpas aanvragen, prepaid tankpas, tango tankpas, tankpas korting, gulf tankpas, particulier tankpas